KULIT GABUNGAN KERING

Set Penjagaan Siang Kulit Gabungan Kering

  • Calming Cleanser Milk
  • Firming Cleanser
  • Refreshing Hydrating Lotion (toner)
  • Essence Sebum Gel (T-Zone sahaja)
  • Sun Protection SPF 50 (Acne & Sensitive Skin)

 

Set Penjagaan Malam Kulit Gabungan Kering

  • Calming Cleanser Milk
  • Firming Cleanser
  • Refreshing Hydrating Lotion (toner)
  • I-Moisteriser / Stem Cell Sleeping Gel
  • Stem Cell Serum (2 kali seminggu)

GABUNG KERING SIANG1

 

CARA GUNA   KULIT GABUNGAN KERING

Siang

1. Bersihkan muka guna Calming Cleanser Milk. Dalam keadaan wajah yang sedikit lembap, sapukan 5 titik         cleanser milk dan gosokkan cleanser milk ini membulat keatas sehingga rata dan bersih, dan bilas.
2. Bersih muka sekali lagi dengan 5 titik Firming Cleanser, ratakan dan gosok membulat keatas, bilas hingga         bersih dan lap kering.

3. Goncang Refreshing Hydrating Lotion (toner) dan “Spray” toner kemuka (pejam mata), dan tepuk lembut (dap-dap) hingga toner resap kedalam kulit. Ianya membantu menstabilkan PH minyak. Bilas semula.

 (Nota : Bagi yang menjalani aktiviti lasak dan berpanas, semburkan toner keatas kapas dan sapukan ke muka, kotoran akan keluar).
4. Sapu sedikit Essence Sebum Gel dikawasan T-Zone. Gel ini berfungsi menarik minyak yang berlebihan, dan     menutup liang roma. Biarkan 1 minit dan baru sapu produk seterusnya.

5. Sapukan Sun Protection SPF 50 (Acne and Sensitive Skin) keseluruh muka termasuk keliling mata. Lebihkan sapuan dikawasan jeragat dan tona kulit tak sekata. Gunakan setiap kali selepas solat bagi mempercepatkan         jeragat pudar dan kulit menjadi bersinar. 
    (Nota: Jika kulit muka terlampau kering, sapukan I’Moisturiser keseluruh muka sebelum sapu Sun Protection SPF50

 

Malam
Ulang Langkah 1, 2, dan 3.
4.  Sapu ratakan pelembap I’Moisturiser yang kaya vitamin Q10 dan minyak rosehip, 

atau;  Stem Cell Sleeping Gel yang kaya dengan aloe vera dan epal malus domestica

Hasilnya kulit halus dan cerah.

 

5.   RAWATAN: Stem Cell Serum (2 kali seminggu)

      Bagi kulit gabungan kering, digalakkan guna Stem Cell Serum yang merupakan serum anti-kedutan,                           memudarkan jeragat dan merawat kulit kusam. Sapu keseluruh wajah dengan urutan naik keatas untuk                     mendapat kulit yang tegang.

       Nota : ikut turutan penggunaan produk. boleh juga pilih untuk pakai salah satu produk diatas (Stem Cell Sleeping Gel atau Stem Cell Serum) atau gunakan kedua-duanya secara selang seli setiap hari sebelum tidur.

 

 Tambahan…rujuk sini

GABUNG KERING MALAM1