RAWATAN RAMBUT GUGUR

NEVER GIVE UP HAIR CARE

 

Never Give up Hair Care keluaran Zarraz Paramedical Terdiri daripada Hair Shampoo, Hair Serum dan Hair Mask.

Rawatan khas rambut gugur, rosak dan kelulumur

 

 

HAIR SHAMPOO

Harga : RM60

Kandungan : 300ml

 

 

hair shampoo2

FUNGSI

  • Langkah asas bagi rawatan “rambut gugur”.
  • Bukan sekadar shampoo biasa. Ianya alternatif perubatan yang mengandungi konsentrasi asid amino yang tinggi yang membaiki otot rambut , merawat kelemumur, rambut gugur dan lain-lain lagi.
  • Menjadikan sel-sel rambut bernafas dengan sempurna, serta sel anak-anak rambut aktif tumbuh semula dan rambut lebih lembut dan lebat.

 

CARA GUNA

  • Basahkan rambut dan ratakan shampoo sepenuhnya hingga kena pada kulit kepala. Urut perlahan-lahan 3-5 minit supaya vitamin dan protein asid amino serap ke dalam rambut.
  • Bilas dan sapu Hair Mask selama 10-20minit.

 

BAHAN UTAMA PRODUK

  • Glycerin, Hydrolsed Soy Protein, Rosemary extract, Glycoproteins, Glutamic acid, Valine & Threonine

 

Tips: Untuk masalah rambut gugur, gunakan 1 hari 1 kali.  Sehingga nampak perubahan, bolehlah digunakan seminggu 3 atau 4 kali.

 

 

HAIR SERUM

Harga : RM68
Kandungan : 110ml

 

hair serum2

FUNGSI
Serum rambut Zarraz diformulasi dari bahan-bahan yang bernutrisi yang dapat membantu merawat rambut dari akar umbi hingga ke hujung rambut. Khasiat dari nutrisi ini dapat menguatkan struktur rambut,sekaligus merawat rambut gugur. Anak-anak rambut giat tumbuh 5kali ganda. Ia amat bagus bagi membantu mangsa yang mengalami isu rambut rapuh. Boleh dijadikan minyak rambut dan sesuai untuk lelaki dan wanita.

 

CARA GUNA
Semada rambut dalam keadaan lembap atau kering, Sapukan serum rambut pada seluruh kulit kepala yang mengalami bermasalah rambut patah, gatal atau rambut gugur atau rambut sedikit atau ”kurang“.
Digalakkan sapu juga pada hujung rambut bagi membaiki rambut yang berpecah atau bercabang.
Bagi wanita yang bertudung, setelah menyapu serum, keringkan rambut dahulu sebelum pakai tudung.. Pakailah sekerap mungkin (1 hari 3 kali) bagi anda yang menghadapi masalah rambut gugur. Jika rambut sudah kembali sihat, maka pakai 1 hari 1 kali memadai bagi menguatkan rambut serta mengekalkan rambut terus sihat.

 

BAHAN UTAMA PRODUK
Glycoproteins, Glutamic acid, Valine, Threonine, Hydrolsed Soy Protein, Gingko Biloba extract, Vitamin B5 (Panthenol), Vitamin E, Rosemarry extract & Lemon

 

 

HAIR MASK

Harga : RM120
Kandungan : 500ml

 

hair mask2

FUNGSI
Ini adalah langkah ke-2 rawatan rambut. Ia sebagai agen pelembut yang di formula dalam bentuk masker untuk mendapat kesan maximum kepada pengguna. Anda sangat digalakkan memakai Hair Mask ini untuk kesan yang terbaik setiap kali menggunakan Hair Shampoo Zarraz.

 

SHAMPOO ZARRAZ.

Fungsinya merawat rambut gugur. Namun hair mask ini juga membantu mengatasi masalah kulit kepala gatal, kelemumur, dan individu yang menghadapi masalah pening kepala atau migraine. Rasa sejuk masker ini dapat melegakan urat saraf kepala.
Hair Mask ini juga membantu memperbaiki struktur rambut yang rosak akibat daripada kerosakan kimia seperti mewarna rambut, mengerinting (permed), meluruskan rambut (rebonding). Rambut menjadi sihat semulajadi, lebih lembut, bersinar dan mudah untuk di sikat.

 

CARA GUNA
Dalam, keadaan rambut yang lembap, oleskan krim masker ini pada pada kulit kepala sehingga ke hujung rambut (ratakan keseluruhan rambut). Lebihkan sapuan krim masker di tempat yang bermasalah. Urut perlahan-lahan 3-5minit agar krim serap pada rambut. Dan bilas.

 

Tips:
1. untuk mendapatkan kesan bau yang melegakan dan menenangkan, lumurkan perahan limau purut bersama krim masker tadi. Best sangat… bau wangi dan rambut lembut amat mendamaikan!
2. Jika anda punya masa, sebaik setelah sapu krim rambut, balut rambut guna tuala panas dan biarkan selama 20minit. (seperti rawatan di salon rambut).
3. Bilaslah sebersih-bersihnya dengan air biasa @ sejuk bagi mendapat akar rambut yang kuat.
4. Keringkan rambut hingga keadaan sedikit lembap. Seterusnya pakai Never Give Up Serum.

 

BAHAN UTAMA PRODUK
Glycoproteins, Glutamic acid, Valine, Threonine, Menthol, Hydrolsed Soy Protein, Stearyl Alcohol & Cetyl Alcohol

Nota penting : Alcohol yang dimaksudkan bukanlah seperti alcohol yang lain. Ia ditemui di dalam sayuran semulajadi sebagai “emulsifying“ agar rambut tidak kehilangan air. (water-base lubricant). Ianya tidak mengasari rambut tetapi berfungsi merawat rambut daripada sakit dan luka yang berpunca dari masalah kelemumur dan kegatalan kulit kepala. Ia menghindari rambut merekah dan bercabang.

 

Selamat Mencuba