BELI dan MENANG

PELUANG BELI DAN MENANG

DAPAT REBET TUNAI RM1000

 

promo3a

 

 

ASPIRASI BERSAMA ZARRAZ PARAMEDICAL

 

Peraduan BELI dan MENANG Zarraz Paramedical bermula 1 May 2016  hingga 1 Sept 2016.

 

Beli produk menggunakan username yang sama sebanyak RM2450 (minima) dalam tempoh masa 1 Mei – 1 Sep 2016, anda layak dapat:

1. Tiket  Malam Gemilang Zarraz untuk 2 orang

2. Berpeluang memenangi pelbagai hadiah cabutan bertuah.

3. Cash rebet RM1000 diberi semasa dinner nanti.

4. Secret talk. Kursus bernilai RM3k

 

 

JANGAN lepaskan peluang ini!

 

Jadikan diri anda antara yang layak mendapat peluang hebat ini.!

 

 

Bagaimana caranya?

 

Cara 1

Belian minima rm2450 sekaligus (dalam 1 invois) bagi satu username samaada agen atau pun ahli baru. Anda layak mendapat hadiah yang ditawarkan.  Bagi ahli baru, anda otomatik menjadi ajen dengan status “Diamond“.

 

Cara 2

Jumlah belian terkumpul minima rm2450 (jumlah invois bagi tempoh 1 May hingga 1 Sep 2016) bagi satu username samaada agen atau pun ahli baru. Anda juga layak mendapat hadiah seperti yang ditawarkan.

 

Dan…

 

Peluang untuk mendapat seramai mungkin rakan niaga (menaja pengedar) dalam jaringan pasukan anda.

Peluang ini datang dalam masa yang tepat, syawal semakin hampir, ramai yang sedang buat persiapan untuk ‘make over wajah’ dan juga jana ‘kewangan’.

 

Pastikan anda ‘grab’ dan manfaatkan sebaik mungkin peluang ini.

Anda masih belum terlambat untuk turut serta kempen ini. Kini masih ada lebih kurang 80 hari sahaja lagi.

Bertindak segera!   Sms/ Whatsapp: Hana Medicare  010-8673696

 

Jom sertai team kami!

mines hall1a

 

mines map1a

 

Doa saya “Selamat Menyertai Team Hana Medicare, Anda Cantik, Berduit, Kaya dan Berjaya”. Aamiin.   

 

Beauty is Responsibility.

 

 

LOSE WEIGHT

Assalamualaikum.

Semoga anda bahagia dengan segala yang anda miliki, keluarga, sahabat handai, jiran tetangga, pekerjaan, mahupun perniagaan yang anda jalankan. Nikmatilah setiap detik itu dengan hati yang lapang, ianya akan menjadi memori indah untuk dikenang.

Ramadhan kini semakin hampir. Ini suatu yang dinanti-nantikan. Namun.. satu perkara yang buat saya terfikir.. berat badan saya semakin menjadi-jadi naiknya. Jika dibiarkan terus bertambah, terpaksalah solat terawih duduk dikerusi nanti sebab lutut dah mula rasa sakit sikit. Ini semua sebab tabiat saya suka makan, asyik mengunyah, biskut, kerepek, kek dan lain-lain makanan ringan yang sentiasa ada depan mata (stok dibeli hampir setiap minggu). Tak sedar makin hari badan makin melebar.

malaysia-gemuk-obesiti-kurus-langsing-wanita-lelaki-gebu-sihat-boroi (1)

Berita akhbar pun kerap membincangkan isu obesiti. Bermula minggu ini, saya kembali jaga diet supaya dapat ‘lose weight’. Dapat kurangkan berat badan 10-15kg  pun alhamdulillah, sekurang-kurangnya badan jadi lebih ringan dan bertambah sihat. Dengan berat badan berlebihan ini, macam-macam risiko kesihatan yang akan dekat. Jika dibiarkan saja, tentu menjadi serius. Maka terpaksalah serius untuk ‘lose weight’.

Doakan saya supaya dapat ‘lose weight’, kurangkan inci dan bertambah sihat. Sebenarnya 2 tahun lepas saya sudah berjaya turunkan berat badan. Hehe… bila dah dapat berat badan ideal saya mula kembali layan hobi lama… suka makan. Haa! kan rugi!.  Makan berlebihan ni suatu tabiat buruk sebab ianya memudaratkan kesihatan, badan gemuk… huhu… tak selesa dan tak cantik (maaf ye!… ini yang saya rasa… bukan meremehkan orang lain!… tidak sama sekali, sekadar luahan dari pengalaman diri). Saya dapat bezakan tahap keselesaan masa saya slim dan masa tem-bam. Tambahan pula tabiat ini adalah satu pembaziran yang besar. Kita makan makanan yang tak diperlukan oleh badan. Kan membazir tu!, bazir duit, bazir sumber, bazir tenaga.

Teringat kata-kata ini “walaupun anda ada banyak duit dan mampu bermewah-mewah (makan banyak) untuk makan, namun anda harus ingat bahawa sumber makanan dimuka bumi ini adalah hak semua makhluk”. Hahaha… statement sebetulnya tak ingat dah!.. lebih kurang gitulah dan saya setuju dengan pendapat itu. Dalam islam sendiri menegaskan dalam setiap rezeki yang kita terima itu ada hak orang lain. So, fikir-fikirkanlah!.

Jom kita mulakan jaga diet supaya kita dapat ‘lose weight’ dan mendapat berat badan yang ideal, dapat menunaikan ibadah dengan lebih selesa  dengan tahap kesihatan yang optimum. Saya bukanlah mengharap ‘lose weight’ dengan drastik. 10kg dalam masa 3 hari atau 1 minggu. Berat badan naik pun ambil masa berbulan dan bertahun hasil tabiat makan yang buruk dan pilihan makanan yang tidak sihat. Maka kita perlu bersabar dalam proses turunkan berat badan ni, seperti mana badan tak ambil masa sehari dua untuk gemuk, logiknya juga badan tak ambil masa sehari dua untuk kurus. Kan!

Biar lambat asalkan selamat!. Asal dengar perkataan “lambat” jer pasti ada yang rasa tak best!. Sebenarnya kita perlu ubah tabiat makan sehingga otak dan sel badan dapat menerima perubahan  rutin diet secara berperingkat. Tempoh seminggu khas untuk melatih otak dan sel badan menerima perubahan fasa awal, minggu ke-2 fasa ke-2 dan seterusnya sehingga badan dapat sesuaikan dan menerima sepenuhnya perubahan  ini. Maka, SABAR sebagai kunci utama dalam berdiet. Jangan terpengaruh dengan pil diet atau krim pelangsing yang menjanjikan turunkan kilo dalam seminggu hingga 10 kg. Dikhuatiri supplement yang menjanjikan sebegitu, pasti ada ‘something hidden’ pada produk tersebut.  Awas!… Banyak dah lapran akhbar kes kematian selepas makan pil pelangsing termasuk yang mengalami kerosakan buah pinggang yang teruk. Sayangilah buah pinggang anda, sayangilah diri anda.

So, jom kita berDIET secara EFEKTIF. Iikut nasihat coach saya seperti langkah-langkah ini.

Langkah 1 –  Jaga Pemakanan Terutamanya Sarapan.

Nampak senang, tapi mencabar iman juga. Cabaran untuk fokus dan konsisten dengan apa yang kita inginkan memang berat juga kan!…bagi yang kurang iman. Fokus! Fokus! Fokus! Kata nak kurus pantas! The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old but on building the new!

Cuba lihat menu yang menjadi kebiasaan dan rutin diri saya sekeluarga. Hidup tak legkap tanpa nasi, pagi nasi, tengahari nasi, malam nasi, huhu… patutlah tem-bam, anak-anak dan suami pun tem-bam. Anda jangan buat begini tau!. Sian anak-anak dan suami korang.

Breakfast – nasi goreng/ roti canai  + tea tarik/ milo ais

Lunch – nasi ayam/ nasi campur  + air sirap/ Kordial oren

High tea – goreng pisang + kuih-muih/ mee goreng  + air teh/kopi

Dinner – nasi campur + air kosong/ air oren/sirap

Supper – Teh ais + biskut/ mee segera

Awas!, Jika jadual makan anda sama seperti ini, itu petanda nak GEMUK pantas,… nak lagi pantas makan tidur makan tidur makan tidur je…hahaha…confirm cepat gemuk! UBAH…TUKAR…jika nak kurus pantas!

images (1)

Langkah 2 – Pemakanan yang seimbang.

Pilihan sarapan pagi yang bagus adalah makanan yang rendah kalori tetapi mempunyai semua nutrisi yang diperlukan oleh tubuh untuk kita sebagai memenuhi keperluan tenaga hingga ke tengah hari.

Kesilapan majoriti rakyat Malaysia,  mengambil makanan berminyak, berkrim, bergoreng  tanpa mengambil kira faktor kalori dan kandungan nutrisi. Lambakan minyak dan lemak yang diambil setiap hari menyebabkan kandungan lemak dan kolestrol dalam badan meningkat dan terkumpul secara perlahan-lahan tanpa kita sedari. Ini semua berpunca daripada apa yang kita makan waktu sarapan pagi, makan tengahari dan malam.  Sebahagian besar penyakit yang dihidapi oleh rakyat disini adalah berpunca dari tabiat pemakanan.

“Good breakfast give good day!”. Maka berikan yang terbaik kepada sel badan. Sebaik-baiknya awal pagi mulakan dengan pengambilan makanan yang menganduni nutrisi lengkap. Kawal sarapan pagi anda dan begitu juga waktu-waktu makan yang lain dengan pengambilan makanan yang seimbang dan bernutrisi.

images

Langkah 3 –  Cuci Usus anda.

Untuk merawat penyakit atau pun ‘lose weight’, asas utamanya, cuci usus dahulu! kenapa? macam mana?

Pernah dengar komplen atau rungutan sesetengah orang?, saya tak rasi makan ubat ini, saya rasi minum ubat itu.

Punca sebenarnya bukan salah ubat. Kita yang perlu  detox dulu badan sebelum memulakan program pemulihan kesihatan atau penurunan berat badan. Usus yang bersih membolehkan sel  badan dapat menyerap nutrisi dari makanan yang diambil dengan lebih optimum. Secara amnya, masih terdapat sisa-sisa kecil yang tidak boleh di detox oleh badan, maka pengambilan supplement bagi membantu cuci usus juga adalah perlu, sekurangnya seminggu sekali.

images (3)

Langkah 4 –  Rancang Menu

Usus sudah pun bersih. Sarapan pagi juga mengambil makanan yang sihat. Awas! Buatlah pilihan yang betul dalam memilih menu makanan seterusnya, iaitu makan tengahari dan malam.

Pilihan menu atau ‘meal plan’ adalah jadual pemakanan berdisiplin dan bernutrisi yang wajib diikuti berdasarkan target penurunan berat badan yang anda kehendaki.

Satu lagi, pesanan untuk diri sendiri dan juga buat anda. Letak target yang realistik untuk ‘lose weight’ Usah melampau atau secara drastik. Ini akan memberi kesan kepada sistem tubuh dan organ dalaman badan untuk berfungsi. Jantung dan organ lain terbeban untuk melakukan kerja-kerja mengepam darah, menyingkir toksid, dan lain-lain tugas dalam badan jika penurunan berat badan dibuat secara drastik. Biarlah penurunan berlaku tidak terlalu pantas, namun yang penting konsisten dan result akhir, reshape!

food n health ind

Wow! Reshape? Camana tu?

Reshape adalah proses pembentukan semula badan setelah berat  badan turun. Badan akan reshape menjadi bentuk tubuh lebih cantik dan kemas!. Tak ada  ‘spare tyre’ or  flabby. Maka, untuk reshape secara berkesan, wajib ambil makanan yang penuh protein untuk ‘firm’kan kembali otot-otot badan supaya menjadi lebih kental dan kulit tidak kendur atau mengelebeh setelah berat badan turun..

Jadi apa-apa pun bijaklah apabila menyenduk atau mengambil makanan dalam menu seharian kita. Kita perlu bijak mengawal pengambilan kalori dengan betul yang bersesuaian dengan gaya hidup sendiri dan kita tidak terhalang untuk makan makanan kegemaran kita. Yang penting kawal kuantitinya kerana  “we are what we eat!”.

reshaping body gel 9

Langkah 5 –  Banyak Minum Air Kosong

Ini adalah perkara wajib. Selagi isu minum air yang cukup belum selesai, maka susahlah nak capai matlamat. Inilah asas utama dan rahsia untuk ‘lose weight’ cara pantas. Nak turunkan berat badan wajib belajar minum air kosong secara konsisten kerana ia boleh membantu menyingkirkan toksid dan menurunkan kalori dalam badan yang dah tersimpan lama bawah lapisan kulit.

Air kosong berfungsi  mencuci buah pinggang dan juga menguraikan lemak-lemak lama yang akan didetox melalui air kencing.  Bila anda kurang minum air kosong, buah pinggang kita akan bekerja keras untuk proses detox dan keluarkan melalui air kencing.. Ini adalah cara yang tidak sihat dan akan membebankan buah pinggang anda, dan pengakhirannya buah pinggang menjadi rosak.

9reasons drink water1

Langkah 6 –  Supplement dan Replacement

Pengambilan supplement sangat perlu pada masa kini.  Negara Jepun memberi suplement kepada penduduknya bagi mencegah sebarang penyakit kronik. Ini suatu langkah yang bijak kerana kos merawat biasanya lebih banyak daripada kos mencegah jika dilihat dari sudut efisiensi sumber tenaga manusia dan ekonomi. Maka untuk diet yang sihat dan nak slim pantas, pengambilan supplement sangat penting untuk memberikan nutrisi yang diperlukan oleh sel badan dan mengimbangi rutin pemakanan harian kita. Anda juga perlu mula mengamalkan ‘food replacement’.

Apa itu Food Replacement?

Food Replacement adalah makanan gantian (alternatif). Macam orang sakit yang tak boleh makan, doktor akan masukkan makanan (biasanya susu) melalui tiub yang disambung ke saluran badan bagi menggantikan makanan harian yang biasa. So, bagi kita yang masih boleh makan, tukar menu saja. Gantikan kebiasaan sarapan roti canai dan teh tarik setiap pagi kepada menu yang lebih berkhasiat dan rendah kalori. Segelas ‘mix shake’ iaitu campuran buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin, akan buat anda rasa kenyang lebih lama kerana mengandungi air dan nutrisi yang lengkap. All in one glass, simple and perfect!.

Cadangan: blendkan sebiji epal + sepotong nenas + sebiji timun jepun, 5 biji tomato ceri + 3 biji kurma + 1 sudu madu + 1 sudu chia seeds + sepotong lemon + 1 sudu oat + 400ml air sejuk.  Boleh minum untuk 2 orang.

quotes1

Selamat mencuba!.

Doakan saya agar lebih sihat ya!. Saya perlu sihat supaya dapat menjaga insan-insan yang saya sayangi dan juga dapat beribadah dengan selesa.

Sekian.

Sebarkan bahagia.

PAKAR SPA

KURSUS PAKAR SPA

 

Tarikh : 21 May 2016

Daftar segera! Tempat adalah terhad. Hanya 4 hingga 8 orang saja akan dipilih menyertai program ini.

 

PAKAR SPA1a

 

Kursus Pakar Spa anjuran ZARRAZ PARAMEDICAL sepanjang bulan April telah pun berakhir dibeberapa tempat. Para usahawan di ajar teori dan praktikal cara melakukan RAWATAN WAJAH dan ANALISIS KULIT dengan betul.

Seronoknya.. ikatan ukhwah keluarga USAHAWAN ZARRAZ pakar spa memang terbaik.

 

Pada yang mahukan kursus pakar spa seperti ini lagi, kursus seterusnya pada 21 Mei 2016.

Jom sertai kursus rawatan wajah serta rawatan badan bagi menampah kemahiran dan kepakaran dalam bidang rawatan yang diminati.

Kursus ini dikendalikan oleh pakar spa yang mempunyai pengalaman dan certified perunding kecantikan dan terapi spa iaitu Datin Ima Zara.

Peserta akan dibimbing cara melakukan pemasaran agar spa/ mobile spa berjalan lancar dan mudah. Juga diberi;

– Modul pembelajaran dalam bentuk email

– Sijil penyertaan.

– Video rawatan.

– Coaching berterusan daripada Datin Ima Zara melalui watzup / perjumpaan.

– menjadi Pengedar Zarraz secara PERCUMA

‪#‎Percuma :-

= RADIANT SHEET MASK 5 KOTAK. ( 10pcs )

= RENEWAL SHEET MASK 5 KOTAK. ( 10pcs )

 

Kandungan Program Kursus Rawatan Wajah

# Teori

  1. Analisis kulit wajah.
  2. Mengenali jenis kulit.
  3. Penjagaan 5P untuk dapatkan kulit yang sihat dan cantik.
  4. Kesalahan dalam penjagaan kulit wajah.
  5. Dermatologi.
  6. Mengenali mesin muka dan kesannya. + steamer.
  7. Keterangan 5 rawatan wajah yang berbeza.
  8. Mengendalikan mesin skin detector.
  9. Bagaimana melakukan pemasaran yang efektif, murah, menjimatkan kos.
  10. Mengenali produk-produk zarraz.

 

# Praktikal

  1. Cara pembasuhan
  2. Cara pemicitan yang betul.
  3. Cara mengendalikan mesin muka.
  4. Urutan wajah
  5. Urutan kepala dan bahu.
  6. Memakai masker .
  7. Analisa kulit

 

Yuran Program : RM500 SAHAJA!!!

Tarikh Program : 21 MEI 2016 @ SABTU

Lokasi : Zarraz Spa, Bdr Tun Hussein Onn, Cheras

# Program yang berlangsung 1 hari bermula dari jam 10pagi – 6.00petang.

 

Bagaimana untuk membuat Tempahan dan Pembayaran?

Sila Whatsapp kepada saya

 

Kursus Rawatan Badan ??? Jadual sedang disusun… tungguuu…

 

Daftar segera! Tempat adalah terhad.

 

dapatkan-sekarang

 

 

www.tyizarraz.com